Min Fibromyalgihistorie

 

Herunder følger min historie om, hvordan et liv som normal blev til et liv som grønsag, hvor jeg fik hjælp til alt.

Et system Danmark der efterlod mig med et tilbud om daglig hjemmehjælp resten af livet i en alder af start tyverne, til at jeg tog kampen i egen hånd. Det har betydet at jeg kan passe et normalt job, fordi jeg fandt frem til et system, så jeg nu med få undtagelser 

1) I tide ved når en muskel/muskelgruppe er ved at sætte sig fast i krampe

2) I tide ved hvad jeg skal gøre for at undgå at det sker

3) Ved hvad jeg skal gøre for at få musklen til at slippe igen, hvis en given situation havde/har gjort at jeg ikke kunne/kan undgå krampe.

Den dag i dag har jeg to almindelige job på arbejdsmarkedet – på samme vilkår som andre helt almindelige mennesker – Dog kommer jeg måske aldrig til at kunne fungere til at påtage mig det helt samme type arbejde 37 timer om ugen – derfor har jeg 2 vidt forskellige job, så min krop får forskellige bevægelser. Jeg har heller ikke ens antal timer hver uge, da jeg tilpasser antallet af arbejdstimer efter min krops måde at fungere på. Selvfølgelig kan man konkluderer, at jeg ikke passer et job på normal vis, når jeg dels er nødsaget til at have forskellige jobs og dels er nødsaget til at tilrette mængden af arbejdstider efter mit funktionsniveau. Men sammenligner man med, at jeg end ikke kunne spise selv, vaske mig, tage tøj på osv, så føler jeg mig temmelig normal og at det har været det hele værd ikke at lytte til systemet, men at lytte til mig selv.

D. 4. juni 2020 åbnede jeg mit Personlig Træner Firma og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg har valgt rigtigt – Jeg kan selv nu, jeg er ligesom alle andre almindelige mennesker og glæder mig vildt meget til at hjælpe andre med at finde vejen – uanset om du har fibromyalgi, er overvægtig, har problem med at få pusten med til at spille bold med dine børn eller du bare vil være sundere – jeg glæder mig vanvittigt meget til at hjælpe DIG – jeg ved hvad det vil sige at kæmpe i døgndrift og er deraf normalt også god til at kunne sætte mig ind i andres problemstillinger.

På sigt er målet at slippe en af mine jobs som ansat, så jeg kan stå endnu mere til rådighed som Personlig Træner.

Herunder kan du få et indblik i måden hvorpå, at jeg gik fra grønsag til fungerende igen😀

Da sygehuset opgav mig som helt ung - valgte jeg, at jég ville vinde og det gjorde jeg!

Som knap 19 årig blev jeg sygemeldt fra arbejde med seneskedehindebetændelse og tennis albue i den højre arm - 3 måneder senere var det også en kold skulder, dernæst kom seneskedehindebetændelse og tennis albue også til den  arm venstre. Mine ben og hofter havde været svære at styre på grund af muskelkramper og konstante smerter siden jeg var 12 år gammel. Jeg havde i adskillige år haft store problemstillinger med at dreje hovedet og pludselig kunne jeg heller ikke finde ud af at holde hovedet andet end kortvarrigt. Det hele endte nogle få år senere med, at jeg kun kunne flytte mine ben få cm ad gangen, kun kunne anvende mine arme så begrænset og sjældent, så jeg var nødt til at have hjælp til at spise, få tøj på osv. Gennem en lang årrække kunne jeg kun med besvær tale få gange med dage/ugers mellemrum pga muskelkramper i talemuskulaturen og alt endte med, at jeg ej heller kunne styre mine øjnes funktion og til sidst kun kunne løfte øjnene til at få øje på mine tæer.

Mit træthedsniveau var forfærdeligt i en meget lang årrække - jeg var aldrig bare en smule frisk - nogle få morgener vågnede jeg og følte, at jeg havde en bedre og friskere dag, men så snart jeg havde kæmpet mig op at sidde i sengen, så føltes det igen, som om, at jeg ikke havde sovet i 100 år. Hvilken kamp bare at komme op at sidde - jeg glemmer det aldrig - i mange år tog jeg mig sammen i timer hver morgen, for at kunne nå resultatet: at komme op og sidde og så var jeg fuldt klar til at lægge mig igen - så hårdt var det! 

Hospitalet stillede min diagnose og kunne ikke hjælpe mig yderligere. Kommunen udstyrede mig med penge at leve for samt daglig hjemmehjælp. Det er selvfølgelig glædelig med et system der giver penge til husly og mad på bordet, men at få den besked, at det er mit liv fredarettet, det er ikke det man ønsker.  Jeg var i start tyverne 😥 Det var her hele livet skulle til at begynde 😥

Det var ikke en besked, som jeg var tilfreds med, og jeg besluttede mig for, at jeg nok selv skulle finde ud af, hvordan jeg fik de forbandede muskler til at holde op med at smerte/krampe og istedet blot opføre sig normalt.

Jeg hæftede mig ved, at hver gang jeg ikke havde brugt mine arme i 4 måneder, så var den højre så frisk, så jeg kunne løfte kaffekoppen og drikke 1 kop kaffe selv. Jeg fik min kaffe og endte med en arm, der satte sig fast på nøjagtigt samme måde med nøjagtigt samme smerter igen – endnu engang måtte det tage 4 måneder før, at den kunne styre en kop kaffe op til munden, for igen og sætte sig fast - nøjagtigt samme system over flere år.

Jeg kunne fastslå to ting:

1) Min arm kunne holde op med at krampe, hvis jeg lod den hænge i fred længe nok – altså 4 måneder.

2) Den vendte tilbage til helt samme krampe model, så snart jeg brugte armen til at drikke en kop kaffe

Jeg konkluderede følgende:

1) Jeg skulle bøje både i håndled, albue og skulderled, samt lave en indadrotation af armen samtidig – det måtte være alt for kompliceret for min krop at forstå på én gang.

2) Jeg sov heller aldrig på grund af kramper og smerter. Det er klart at kramper giver smerter, men min logik sagde mig at mange af de smerter jeg havde, også måtte hænge sammen med, at mine muskler ikke blev brugt. Mennesket er jo udstyret med muskler for at de skal bruges – de skal også hjælpe med ”at holde skelettet på plads”.

Jeg besluttede, at jeg skulle lave enledsbevægelser og at jeg havde brug for at blive stærkere og at jeg skulle forstå hver eneste lille bitte detalje af min krops krampe- og smerte system – naturligvis for hele kroppen.

Hvordan jeg lærte at lave enledsbevægelser uden det endte i krampe, hvordan jeg kunne udvide til flerledsbevægelser uden at det endte i krampe og hvordan jeg endte med at kunne forudsige næsten alt, der er ved at gå i uønsket retning i min krop, hvordan jeg kan stoppe det i tide og hvordan jeg hurtigt får styr på krampen og smerterne igen, hvis skaden er sket – ville tage flere sider at skrive.

Den korte version er. at jeg bruger fastlagte systemer nøje tilrettelagt efter mine opdagelser, samt Fitness og Alexander Teknik til at holde min krop kørende.

Vil du/I høre mere om dette så ring og hør, om du føler min fremgangsmåde er noget for dig. En ½ times samtale på tlf er gratis og uforpligtende.

Jeg håber du har kunnet bruge dette indlæg til noget 😀

De bedste hilsner Vibs YouAreFit.dk